
ЗАРЕЖДАНЕ...
![]() | COVID-19 в Пловдив и областта | COVID-19 в България | COVID-19 по Света | ||||||
Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | Заразени: | Починали: | Излекувани: | |
23134 | 945 (4.1%) | 17962 | 255 381 | 10 506 (4.1%) | 210 638 | 116 601 051 | 2 589 941 (2.2%) | 92 173 751 |
Близо 900 места за студенти заяви УХТ за учебната 2021/2022 г. | ||||||
| ||||||
В заявката до МОН в 11-те професионални направления и специалности по държавна поръчка се предлага да бъдат приети 540 бакалаври редовно обучение и 210 – задочно обучение. Редовните магистри са 77, а задочните 65, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Най-много места са планирани за бакалаври в направление Хранителни технологии редовно – 320, за задочници са 110. В момента в УХТ се обучават над 3100 студенти В три нови специалности ще могат да се обучават от тази есен студентите - "Технология на храни и ароматични продукти“, "Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и "Икономика на туристическата индустрия“. Предложението беше одобрено на заседание на Академичния съвет, в което участие взе и председателят на Cъвета на настоятелите инж. Стойко Кировски. "Ще съдействаме активно за провеждане на кандидатстудентската кампания, увери той. - Бихме искали да мотивираме младите хора да продължат образованието си в УХТ, защото част от членовете на настоятелството са негови възпитаници, а сега развиват успешен бизнес в различни сфери на хранително-вкусовата промишленост. Отлична възможност да представим условията за работа в нашите фирми, които са модерното оборудвани по всички европейски стандарти, е като се включим в Дните на отворените врати.“ Инж. Кировски припомни, че предприятията от тази сфера са в основата на икономиката у нас, а благодарение на УХТ постиженията в бранша са значителни. |