Близо 700 души се включиха в крос по повод Световния ден на спортното предизвикателство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 16.04.2011
1575
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Кл. Охридски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Над 70 участници, класирали се на челните позиции в крос по повод Световния ден на спортното предизвикателство, получиха медали и награди от зам.-кмета по младежка политика и спорт Георги Титюков, от общинските съветници и бизнесмени. Състезателите от Пловдив и областта, които наброяваха почти 700, бяха разпределени в 21 възрастови категории (от 5 до над 65 години). Те трябваше да пробягат различни маршрути по алеите на Цар-Симеоновата градина с дължина от 80 до 3000 метра. Точки за "Гран при" класирането получиха само първите 10 от всички възрастови групи. Генералният спонсор награди класиралите се до шесто място с медали и престижни предметни награди. Големите награди - велосипеди спечелиха 5-годишната Калина Стоянова и Ива Митева от СОУ "Св. Климент Охридски" , и Огнян Колев на 7 години.

"Нека всички онези, които не успяха да се включат в днешния крос, го направят на 6-ти май, когато ще протече Национален крос "Св. Георги", защото спортът освен здраве, е и живот", категоричен бе Кузман Погончев, изпълнителен директор на движение "Спорт за всички ".

Организатори на спортния празник, който се проведе по повод световния ден на спортното предизвикателство, са движение "Спорт за всички" - "Мама, татко и аз - баба, дядо и внуче". Инициативата се осъществи и с подкрепата на Община Пловдив. Кросът е четвърти от национална кросова верига и е част от програмата "За развитие на спорта за всички, за здравето и дееспособността на пловдивчани и в помощ на борбата на младите хора срещу насилието, наркоманията и спин".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).