Благотворителна инициатива зарадва хора в неравностойно положение

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:20 / 01.05.2024
1636
Вчера се проведе за първи път благотворителна инициатива на Лайънс Клуб "Евридика" – Пловдив и Мъжки Лайънс клуб – Пловдив в район "Западен“. В нея взеха участие и представители на районната администрация. 

20 човека в неравностойно положение получиха жест на внимание за предстоящите великденски празници – основни хранителни продукти, които ще станат част от тяхната празнична трапеза.

Инициативата се случи благодарение на даренията на редица пловдивски фирми, граждански организации и граждани, както и Гората.бг. 

Тя е плод на усилията на дами като президента на Лайънс Клуб "Евредика“ Татяна Даскалова, секретаря Калинка Попова, паст дистрикт управителя Дорина Дечева, Веселка Христамян, Мария Гюрова, Мариана Узунова, Ева Генкова, Петя Димитрова, Сия Кюркче и др., които не пестят сили да помагат на хора в неравностойно положение.

Срещите с тях бяха както вълнуващи, защото се усети емоцията от благодарността им, че някой мисли за тях, така и разстърстващи, заради нелекото им битие, свързано не само с финансови трудности, но и с липсата на достатъчно социално общуване. Като малка утеха звучаха добрите им думи за работата на Гергана Мечкарова, главен експерт "Здравеопазване и социални дейности" в район "Западен", която познава много добре проблемите им и ги решава съобразно своите компетенции и правомощия. 

"За да е здраво едно общество, ние трябва да насърчаваме доброволчеството, емпатията и социалните дейности, както и подкрепата за уязвимите групи“, споделя кметът на "Западен“ Тони Стойчева. "В развитите страни тези ценности се възпитават в най-ранна възраст и ние като районна администрация ще работим в тази посока" допълва тя и се надява добрите примери да стават все повече и да се мултиплицират.

Виж коментарите (0)

Още по темата (197):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
11.05.2024 Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа информация за пожара в УМБАЛ "Свети Георги"
Пожар в УМБАЛ "Свети Георги", евакуират 3 етажа
5,22% за "Величие" в Пловдив област, ГЕРБ води челната позиция
Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка...
ГЕРБ-СДС с шанс за четвърти мандат от Пловдив област
За няколко часа изключват светофара до Гарата, полицаи ще регулир...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).