Благотворителен коледен базар в ОУ "Петър Берон" събира средства за детска клиника

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:39 / 04.12.2019
3410
Благотворителен коледен базар "Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ заедно с кучето Мон, се провежда за поредна година в ОУ "Петър Берон“ в район "Централен“.

Средствата от инициативата, по време на която децата ще продават собственоръчно изработени коледни картички, свещи и различни украшения, ще бъдат дарени за изграждане на нова детска клиника към УМБАЛ "Свети Георги“ в Пловдив.

"Благотворителната проява ще се проведе на 18 декември, а терапевтичното куче Мон, което учи в III "А“ клас на същото училище ще посреща гости на щанда“, съобщи собственичката на Мон Велислава Костадинова.

Тя допълни, че ОУ "Петър Берон“ е първото училище, което се е включило в благотворителната акция и заслужава огромна похвала, защото и учителите, и децата са много активни.

Костадинова припомни, че на коледния базар миналата година, учениците от ОУ "Петър Берон“ са събрали 4007 лв., а по повод първия учебен ден тази година, вместо да купят цветя за учителите, са дарили 3 400 лв. По думите й кампанията набира все повече популярност и вече са събрани близо 80 000 лева.

"Благотворителността е да дариш добрина и надежда. Хубаво е от най-ранна възраст децата да се учат да подават ръка на болните и онеправданите. Това ще им помогне да станат добри и стойностни хора“, посочи кметът на район "Централен“ Георги Стаменов. Той призова учениците от пловдивските училища да се включат със свои коледни базари в благотворителната кампания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).