Благотворителен базар за болните от муковисцидоза организират в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:42 / 22.11.2011
1282
"За мечтите и надеждите" - под този надслов от 24.11. до 27.11.2011 г. Асоциация "Муковисцидоза" и мол "Галерия Пловдив" организират благотворителна изложба и базар. Поводът е Европейската седмица за информираност по проблемите на болните от муковисцидоза /21-27.11.2011 г./. Акцията има за цел да се съберат средства за подпомагане и лечение на хората, страдащи от това рядко генетично заболяване. 

Официалното откриване на базара е в 12 часа на 24 ноември със специална 30-минутна програма на джаз и поп-певеца Тео Батуров, един от талантливите млади български изпълнители, който винаги е подкрепял благотворителни каузи за хората с редки болести. 

Посетителите в мол "Галерия Пловдив" ще могат да купят уникални ръчно изработени изделия, картини, нарисувани и от деца, интересни дребни аксесоари. "Всичко е сътворено и дарено за кампанията с много любов. Много сме щастливи, че българското общество винаги ни е помагало", посочи Светлана Атанасова, секретар-координатор на Асоциация "Муковисцидоза". 

"Каним всички, които се чувстват съпричастни с нашите проблеми да дойдат и да ни подкрепят", отправи апел Светла. Базарът и изложбата ще бъдат подредени в мол "Галерия Пловдив" - в левия коридор от централния вход /посока от източния атриум към стената за катерене/ от 24 до 27 ноември.

Заболяването муковисцидоза представлява сериозен здравен проблем, свързан с факта, че е рядка болест. Пациентите в България нямат достъп до качествена терапия и има ниска ин Благотворителен базар за болните от муковисцидоза организират в Пловдив формираност сред обществото. Муковисцидозата е най-често срещаното генетично мултисистемно заболяване, засягащо най-вече белия дроб и храносмилателната система. 

Въпреки тежкото бреме на терапията, която е ежедневна и изтощаваща, държавите, спазващи Европейските стандарти за грижа и лечение са достигнали не само по дълга продължителност на живот, но и качествен и пълноценен живот. Липсата на такъв стандарт води до некачествено и ненавременно лечение на болните от муковисцидоза със средна преживяемост - 12.5 години за Българи, съпоставена с 50 години в други европейски държави.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).