Благодарствено писмо от родители на деца със СОП от регион Пловдив докосва сърцата ни

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
22:52 / 26.08.2021
4448
В дните на напрежение, страх от неивестното, на недобрите новини, желаем да споделим с повече хора за добри, всеотдайни и безименни хора, крайно скромни и трудолюбиви, но с големи сърца, отворени за децата със специални образователни потребности и техните родители. Това написаха до редакцията на Plovdiv24.bg родители на деца със СОП от регион Пловдив в благодарствено писмо:

"Водени от дълбокото си уважение и преклонение бихме искали да изкажем най-искрената си благодарност и признателност към госпожа Марияна Симеонова, началник на отдел "ОМДК" в РУО – Пловдив и ръководител на РЕПЛРДУСОП и г-жа Катя Стоилова, директор на РЦПППО – Пловдив и на целия екип.

В лицето на г-жа Симеонова и г-жа Катя Стоилова и екипа им през изминалите години нашите деца имаха един всеотдаен пример за подкрепа, любов, търпение и разбиране по големия път на допълнителната специална подкрепа и знанието. Те бяха верен съюзник за нас, родителите, и заедно преминахме през предизвикателствата на обучението на деца със СОП, а в последните 1,5 г. и на обучението в ОРЕС. Високият професионализъм, индивидуалният подход и достъпният начин на общуване създадоха у децата ни интерес, мотивация и увереност за учене, отразили се в успешното им представяне на НВО в IV клас и в VII и на ДЗИ.

Пожелаваме им здраве, неизчерпаеми сили и професионална амбиция, за да не загасне пламъкът, с който даряват умения, вдъхновение и добродетели на децата ни!

Тяхната човечност, добронамереност и сърдечност ни кара да сме горди, че има такива всеотдайни към професията си служители.

В лицето на г-жа Симеонова ние видяхме и се срещнахме не с чиновник, а с мъдрия, делови, сърцат и широко скроен човек, готов да работи в помощ на деца, родители и учители.

Пожелаваме на г-жа Стоилова да подкрепя и цени винаги така персонала си. Те са хората, които се грижат за нашите деца, а не рядко и за нас самите.

Заедно с нас те се радват на успеха на децата ни и заедно с нас се справят с техните провали, подкрепят ни в часовете на отчаяние /за съжаление все още толерантността към различните деца не е водещ добродетел за обществото ни/.

Г-жа Симеонова, г-жа Стоилова и екипите им ще придружават нашите деца през целия им жизнен път, защото ги научиха да откриват нови таланти в себе си и да вярват в себе си. С уменията си и безпрекословната им вяра в нас като родители и в децата ни, ние нямаше да вървим толкова уверено през предизвикателството да си родител на дете със СОП, което за съжаление все още звучи като присъда без право на обжалване в България.

Ние сме много благодарни за цялото внимание и чувствителност, проявени към нас и нашите деца!

Благодарим им!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР!

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО НАЧАЛНИК!

Благодарим и на Вас!

С безкрайно уважение,

родители на деца със СОП

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).