Бивш зам.-кмет от ДПС загражда улица в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:52 / 06.06.2017
9814
Строежът на бившия зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан /ДПС/ предизвика бунт на ул. "Игрище Кубрат". Тя излиза на бул. "Шести септември" и е успоредна на бул. "Източен". Тук, до старото турско гробище са построени предимно ромски и турски къщи, но има и български семейства. Майстори градят в момента стена от тухли и за преминаване е оставено пространство, колкото да мине един човек.

Затварят ни като в гето, улицата вече няма изход на бул. "Шести септември" и към нея има достъп само от бул. "Източен", негодуват хората, които живеят на "Игрище Кубрат". Улицата прилича на тесен коридор без асфалтова настилка и канализация. Самият Октай Чалъшкан има автосервиз и къща на два етажа, но с лице и изход на бул. "Шести септември".

"Как става така, че той има право да строи, а на нас, които живеем тук от 30 - 50 години, не ни узаконяват къщите, нито ни дават да плащаме данъци? Нали и ние сме хора? В същото време плащаме ток и вода", възмутено коментираха пред репортерския екип на "Марица" Александър и Мима Бозови, Фанка Ангелова, Веска Рангелова и още десетина обитатели. Твърдят, че на улицата с вход и без изход живеят най-малко 50 души. Питат как ще стига до тях линейка и не дай си боже пожарна. Според тях Октай Чалъшкан си е купил земята, докато е бил на служба в общината.

"Заграждам моя парцел, който имам, откакто съм се родил", опроверга Октай Чалъшкан. "Имам разрешение за строеж от район "Източен", всички документи ми са перфектни за разлика от техните къщи, които са абсолютно незаконни, а някои от тях са построени направо върху старите гробове", допълни бившият зам.-кмет. Парцелът е с площ 380 кв. метра.

Кметът на "Източен" Николай Чунчуков потвърди, че на Чалъшкан е издадено разрешение за масивен строеж върху собствения му имот. "Къщите на хората, които протестират, са незаконни, а изход на бул. "Шести септември" никога не е имало", възрази Чунчуков.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).