Бивш банкер прие в дома си Галя и нейното дете, живеят в село до Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
22:14 / 03.01.2024
34120
Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и кръстено Буда. Сега то вече се казва Атанас и има ЕГН. Повече от три години жената го отглеждаше без акт за раждане. Освен че отказа да го регистрира, тя не желаеше и да му бъдат поставяни ваксини. Момченцето нямаше и личен лекар.

В ефира на "Здравей България" по Нова телевизия Васил Попов, адвокатът на Галя Танева, заяви, че майката и детето са настанени при техен познат, който е бивш банкер. Живеят в село до Асеновград.

''Не ме интересува миналото му. Човекът помага и съдейства. Сега се занимава с пчели. Останах приятно изненадан, че Галя иска да му помага. Тя в момента не работи, търсят се варианти и взаимодейства със социалните власти. Нейните виждания за живота са си нейни, никой не може да ги ограничи. Тя е водила изолиран начин на живот, била е сама след смъртта на баща и си е имала ппроблеми. Никой не й е оказал съдействие'', каза адвокатът.

Атанас бил добре и социализиран. Търси се личен лекар, за да може да бъде записан в детска градина. По думите на юриста няма никакъв риск за детето.

"Случаят е доста парлив и може би някои от тях се пазят", заяви адв. Попов по повод информацията, че много лични лекари отказват да поемат грижата за детето.

Раждането на момченцето стана в домашни условия, без присъствието на лекари. Майката, която твърди, че следва крайно религиозна и природосъобразна система на живот, категорично отхвърля създадените административни правила.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).