Билетът за рейс няма да скача

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 29.05.2008
3939
Цената на билетите за масовия градски транспорт засега няма да се увеличава. Това се разбра на приключилата преди минута среща на кмета Славчо Атанасов с представители на превозваческите фирми. Те са настояли пред градоначалника за спешно преразглеждане на субсидиите и компенсациите за преференциалното пътуване, които да се увеличат с около 1 милион лева. Това обаче трябва да стане на една от следващите общински сесии, обясни шефът на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Според него пазарът и пловдивчани няма да поемат ново повишение на цените на билетите. По време на срещата кметът е подкрепил протестите на превозвачите за скъпите горива. Фирма "Хеброс бус" ще увеличи цената на билетите по междуградските си линии от 5 юни, каза още Дошков. Увеличението обаче ще е под 10%.

Държавата и Общината трябва да се намесят, защото пловдивчани не могат да понесат по-големи цени на билетите, коментира шефът на "Автотранс Чолаков" Димитър Чолаков. Автобусите от пловдивския градски транспорт ще протестират утре като ще останат на спирките между 10 и 10.50 часа, а междуградските автобуси ще останат на автогарите между 10.55 и 12.05 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
29.05.2008 Превозвачите може да поискат 1 лев за билет
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).