Безскрупулни телефонни измамници пуснаха по пързалката млад пловдивчанин!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:12 / 08.01.2014
4247
Четири сигнала за телефонни измами са регистрирани вчера в полицията. В РУП - Асеновград се оплакали две жителки на града, на 60 години и на 78 години. Според първоначалната информация същия ден между 11.30 часа и 14 часа потърпевшите са станали жертви на познатата измамна схема "искане на пари за спешна операция на претърпял катастрофа родственик". 

След като била въведена в заблуждение по-младата асеновградчанка предала 5000 лева на непознат мъж, пристигнал пред дома й. По същия начин с 5900 лева се разделила и 78-годишната й съгражданка. 

Подобен измамен сценарий бил приложен и на 94-годишен пенсионер от Пловдив, който в понеделник дал 800 лева на непозната жена, явила се пред жилищната му кооперация на ул. "П. Р. Славейков".

Междувременно друг пловдивчанин, на 33 години, получил телефонно обаждане вчера около 13 часа от мнима служителка на телекомуникационен оператор. Тя обяснила на мъжа, че от томбола е спечелил 500 лева, плазмен телевизор и мобилен телефон с две СИМ-карти с безплатни двугодишни разговори. За активиране на наградата трябвало да се платят ваучери за 60 лева. Малко след като изпълнил поставеното условие, пловдивчанинът разбрал, че е бил измамен и сигнализирал във Второ РУП.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).