Бежанец от Сирия сбъдна мечтите си в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:11 / 31.07.2019
8198
Мечта на Абдула Кожа е да участва на Олимпийските игри през 2020 г. в Токио като част от Олимпийския отбор на бежанците. Той е бежанец от Сирия, завършил дентална медицина в Пловдив. Спортува бокс и лека атлетика.

"Тренирам интензивно, по два пъти на ден, за да стана част от отбора на бежанците, да представя моята общност и да докажа на света, че бежанците не са хора, които не могат да правят нищо. Ние имаме мечти и надежди, и можем да постигнем добри резултати в спорта, образованието и в работата", казва Кожа.

Кожа иска да стане част от отбора по бокс. Тренира 6 дни в седмицата, понякога без почивка.

"Започнах да бягам по улицата, в парковете и около езерата. Преди 3 г., когато бях на 24 г., се записах в боксовия клуб в Пловдив. Всяка сутрин тичам или вървя 10 км. Междувременно имам тренировка с треньора по бокс или функционална тренировка. След това тичам или ходя още 10 км", разказва той.

В Сирия е носител на медали от национални състезания по плуване и футбол. През 2010 г. напуска Алепо заради войната и мечтата му да стане професионален атлет угасва. В България намира спокойствие и нова мотивация да се състезава.

Основава и благотворителна организация в помощ на бежанците.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).