Безцеремонна кражба хвърли трафика по "Брезовско шосе" в хаос!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
10:11 / 02.04.2013
6416
Откраднати контролери (компютърната система, която управлява даден светофар) станаха причина вече втора седмица три от светофарните уредби по "Брезовско шосе" в района на Търговиите да не работят, научи Plovdiv24.bg. Кражбата е станала в събота срещу неделя миналата седмица, за нея са уведомени съответните органи и по случая се води разследване. Това заяви за нашия сайт Никола Янакиев - директор на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев.

"Направили сме заявка за нови контролери, които ще ни струват около 10 000 лв., въпреки че в бюджета ни не са предвидени суми за възстановяване на щетите от подобни кражби. В момента, в който се снабдим с тях, те ще бъдат монтирани и светофарите ще заработят."

Междувременно читател на сайта изпрати на редакционната ни поща следния сигнал:

Уважаема редакция на Plovdiv24.bg, неведнъж сте доказвали, че сте може би единствената институция в Пловдив с ясно изразена гражданска позиция, която обръща внимание и адресира проблемите на града!

Работя в района на търговиите на "Брезовско шосе". Тук светофарните уредби по цялата улица не работят поне от миналия понеделник (казвам "поне", тъй като може да е и от миналата събота или неделя, които са неработни и не съм видял дали тогава са работели). Днес е вториник - т.е. 11-и ден, откакто със сигурност светофарите не работят, а както всички знаят, кръстовището на "Кауфланд" е доста натоварено и "инфарктно". 

Липсата на светофари изключително много затруднява както преминаването през това кръстовище, така и излизането от Търговиите. Шофьорите са принудени да чакат понякога по 10-15 минути, за да се влеят в движението на "Брезовско шосе" или да го пресекат, понеже няма кой да ги пусне или пък да се изнасят и да блокират кръстовището, за да принудят движещите се по пътя с предимство да спрат и да ги пропуснат да минат. 

Тази ситуация е изключително опасна и създава голямо напрежение, както и предпоставки за сериозни ПТП! Искам чрез вас да попитам - спят ли в общината и настина ли не знаят за проблема на "Брезовско шосе" или просто не им пука? 

Защо повече от 10 дни не само няма кой да оправи неработещите светофари, ами и КАТ си траят и не пращат регулировчици, които да следят за нормалното движение в района?


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).