Без винетна такса за семействата с деца с трайни увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:15 / 03.06.2011
2450
Лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания, вече се освобождават от винетна такса, съобщи директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив, Надя Танева. Тя уточни, че в Държавен вестник брой 39 от 20.05.2011 год. е публикуван Закон за изменение и допълнение на Закона за пътищата. В чл. 10 от него се създава нова алинея 2, която гласи: При условията на ал. 1 от заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст."

От "Социално подпомагане" уведомяват всички родители на деца, които отговарят на горните условия, че могат да подават молби-декларации за винетни стикери без значение дали автомобилът е на името на детето или на единия родител. Молбите се подават в Секторите за социална закрила по постоянен адрес. Винетките се получават в Дирекция "Социално подпомагане", бул. "Руски" №13, ет.1, ст.5.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).