Без да плати лев, овчарката Анка пак разиграва Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:20 / 29.01.2018
24039
Овчарката Анка Ангелова от Антоново продължава да разиграва Пловдив с процедурни хватки на обявени поръчки за 24 млн. лева. Те са блокирани повече от месец и строителството на галерията на ул. "Гладстон" 32 буквално зацикля, коментират общинари. Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отказал да образува производство по жалбата на "бизнесдамата", тъй като фирмата й "Ремс строй" не е платила задължителната такса от 170 лева. Върховните магистрати са изпратили уводомление на електронния й адрес, но са счели, че това е недостатъчно и са го пуснали и по пощата.

Сега то пътува до Антоново. Анка обаче не живее там, а в Казичене, установи на 11 декември м.г. проверка на "24 часа". Независимо от това уведомлението ще стои 20 дни в пощенската станция на градчето, след което ще се върне във ВАС и тогава магистратите ще решат какви действия да предприемат. Не е изключено Анка да обжалва и пред 5-членен състав, което още ще забави процедурата за 4,2 млн. лева. Ангелова спря поръчката в края на ноември три дни преди да бъдат отворени офертите. Не се знае колко ще продължи забавянето, а сроковете за галерията в Пловдив са кратки. 

Сградата трябва да бъде съборена и построена наново, за да е готова през 2019 г., когато градът е европейска столица на културата. Анка е обжалвала във ВАС и другата едра поръчка на Пловдив за 20 млн. лева. Тя е по "Региони в растеж" и предвижда благоустрояване на улици, реконструкция на бул. "Марица юг" и на крайбрежната алея. Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила жалбата на Ангелова, защото не е внесла задължителната такса от 4500 лева. Дамата не е платила и 450 лева във ВАС. 

"Излиза, че без да внесеш 1 лев. можеш да разиграваш общини, министерства и всеки възложител", коментира Тодор Тодоров, шеф на дирекция "Общиствени поръчки" в Пловдив. Според него това са адвокатски хватки и номера, а Анка е параван. По втората й жалба ВАС още не е насрочил дело.

Виж коментарите (5)

Още по темата (63):
03.10.2019 Дадоха галерията на "Гладстон" на ГХГ
03.10.2019 Отново спор в ОбС Пловдив за галерията на "Гладстон" 32
17.09.2019 Остри реплики между Фурнаджиева и Тотев за галерията на "Гладстон"
02.09.2019 Културният елит на Пловдив и Иван Тотев официално откриха изложбената зала на "Гладстон"
02.09.2019 Откриха новата галерия на улица "Гладстон“ в Пловдив с изложбата "Минимализъм-BG“
02.09.2019 Започна протестът на пловдивските художници
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).