Без "Хилс оф рок" тази година в Пловдив?

Автор: Гено Петров
Коментари (2)
13:58 / 22.01.2023
6719
Тази година почти сигурно най-голямото музикално събитие в България през последните години няма да зарадва пловдивчни и всичи фенове на рока. Ако има то ще е в много умален размер. Все пак трябва да се отбележи, че световните банди плануват турнетата си сс месеци напред. А анонс за група, която ще посети Пловдив тази година, все още няма. 

Вече седем години "Хилс оф рок" e институция за българския фестивален свят. Повече от 130 имена гостуват в Пловдив от 2017 до днес - благодарение на "Хилс оф рок" видяхме световно любими банди като Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth. 

"Цялото усилие на екипа на Fest Team и "Хилс оф рок", повече от 2500 души, от които - 1000 на терен, винаги е било концентрирано в това да предостави най-доброто, най-силното и най-запомнящото се преживяване за посетители и партньори. И усилията ни се увенчаха с успех - фестивалните издания в Пловдив събраха повече от 100 000 посетители, които продължават да ни гласуват доверие. Всички тези хора Пловдив винаги е посрещал с гостоприемство и така фестивалният уикенд се превръща в спомен за цял живот - и със сигурност - в гвоздея на личната година на всеки фен," казват от организаторите Fest Team

Градът оживява и всяка година е практически невъзможно да се намерят места за настаняване поне месец преди началото на събитието.

"По данни от 2022, приходите от настаняване и туризъм в дните на фестивала достигат 8 милиона лева - горди сме, че "Хилс оф рок" е не само неповторимо преживяване, а и катализатор на устойчиво развитие за туризма в Пловдив и областта", допълват те. 

До момента, събитието винаги е разполагало с подкрепата на Община Пловдив - Municipality of Plovdiv, защото и общинската администрация в града осъзнава практическите ползи от провеждането на фестивала - културни и икономически.

"Вярваме, че "Хилс оф рок" трябва да остане в Пловдив - вярваме и че всички фенове на фестивала очакват същото. Защото Fest Team създава традиции. А традициите са, за да се спазват", завършиха с надежда организаторите на феста.

Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
15.03.2023 Бизнесмен: Metallica отново в Пловдив? Забравете! Няма стадион, освен да ги поканя у нас в хола!
15.03.2023 Официално: Hills of Rock това лято в Пловдив няма да има!
14.03.2023 Решават бъдещето на "Хилс оф рок" в Пловдив
20.01.2023 Община Пловдив отговори за Hills of Rock 2023
20.01.2023 Нови тежки обвинения към община Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).