Батаклиевите канадски тролеи продължават да чакат в Бургас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:17 / 09.02.2010
6460
Повече от месец пристигналите от Канада 28 броя тролеи "Дженеръл мотърс" стоят "на котва" в Бургаското пристанище, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С тяхната доставка, както и на 13 "МАН"-а, които пък трябваше да тръгнат от Германия в края на миналата година, но и тях още ги няма, мажоритарният собственик на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев се канеше да изпълни предвидената в приватизационния договор инвестиция за 65 тролея. 

"Изпратили са ми канадските тролеи без договорените резервни части. Като дойдат и те, тогава ще транспортирам тролеите до Пловдив" - това е най-актуалният коментар на Батаклиев по темата.

Според него, и да пристигнат, те можело да останат за украса в гаража. Контактните мрежи по 4-те линии, по които трябвало да тръгнат, били негодни.  Наличните троле, които са в момента в употреба в Пловдив, се движели с по няколко пътници, основният им принос на пътя бил в допълнителното задръстване на трафика, призна самият Батаклиев. 

Според него голяма част от хаоса в движението се дължи на дублиращите се линии на многобройните градски автобуси, маршрутки и таксита. На последната общинска сесия бе прието предложението му за разработване на дългосрочна стратегия и цялостна актуализация на транспортната схема на масовия обществен транспорт, съобразена с пътникопотоците.

Междувременно надзорният съвет на агенцията за приватизация вече губи търпение да види с очи истинските тролеи, а не на картинка или по документи. Крайният срок изтече на 11 ноември миналата година. Още оттогава над главата на Батаклиев висне заплахата за 20% неустойки от стойността на неизпълнената инвестиция, която ще изчислява комисия от вещи лица.

Виж коментарите (12)

Още по темата (159):
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
20.08.2021 Затвориха част от бул. "Шести септември" заради паднали жици
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).