БСП обмисля да излиза от властта в ОбС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:45 / 05.08.2009
3672
БСП обмисля излизането си от властта, съобщи вчера зам.-шефът на червената група в ОбС Тодор Кръстев. Повод за изказването стана бламирането на почти всички предложения на червения зам.-кмет Александър Константинов на сесията на ОбС миналия ден. Кръстев призна, че чашата на търпението преляла, след като съветниците отхвърлили и финансирането на зелената система на града. "Изказаха се крупни специалисти по екология като Сузана Николова, Дани Каназирева..", каза Кръстев и обяви, че се е сформирало плаващо мнозинство, в което към опозицията ГЕРБ, ДСБ, СДС са се присъединили "Атака", ССД, ЗС "А. Стамболийски" и ГСНБ. Ставало дума за мнозинство по интереси, което щяло да доведе до "разпарцелиране на града и превръщането му във феодална система", изрази опасения шефът на червената група Николай Радев

Съветниците на последната си лятна сесия отхвърлиха още новите тарифи за билбордовете, както и предложението на Константинов за разширяване на дейността на фирма "Чистота".

"Вятърът на смяната на мненията повява и не знам дали не е имало срещи някъде на чашка край морето или край някой язовир", заяви Радев. Така той намекна за скорошното признание на воеводата Камен Шишманов, че свалянето на генерал Йордан Кюмюрджиев на 17 септември м.г. е станало на плажа в Обзор.

"Ако мнозинството се разпадне, в Пловдив няма да падне атомна бомба и градът ще продължава да се управлява добре", заяви кметът Славчо Атанасов. Той обясни, че избягва да коментира ситуацията в ОбС, но уточни, че сегашният му състав е най-сложният в цялата демократична история на града. "Там участват 11 партии и не ме учудва, че политическите сили трудно намират общ език, дори и тези, които са в сегашното мнозинство", каза още Атанасов. Тъй като предстоят частични избори в "Източен", кметът предположи, че става дума за нажежаване на политически страсти. Градоначалникът допълни, че не е разговарял нито с Бойко Борисов, нито с Цветан Цветанов. "Спукана ваза много трудно се лепи", заяви Атанасов и категорично отрече да има затопляне на отношенията между ВМРО и ГЕРБ. "Ново мнозинство няма. Гласуваме принципно и се радваме на разумната подкрепа на колегите в ОбС", коментира шефката на герберската група Дани Каназирева. От "Атака" и ССД оцениха твърденията на Кръстев и Радев в стил теория на конспирацията.

Източник: в. "Пловдивски Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
10.08.2009 БСП няма да излиза от управлението на Пловдив
09.08.2009 Славчо Атанасов: Няма да позволя да ми извиват ръцете
06.08.2009 Зам.-кметът Александър Константинов готов да се оттегли, ако БСП реши
27.07.2009 Спас Гърневски: Предсрочните избори в Пловдив са неизбежни
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).