БЧК-Пловдив стартира кампания "Великден за добротворчество" 2011

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 14.04.2011
1898
Във връзка със светлите християнски празници Цветница и Великден пловдивската червенокръстка организация стартира мащабна благотворителна великденска кампания. Тя ще се реализира в няколко части, а именно събиране на храни в Хранителна банка - Пловдив за подпомагане на най-уязвимите граждани на града, събиране на парични средства с касички на БЧК пред православните храмове на Пловдивската митрополия за подпомагане и обучение на деца и млади хора, организиране на празнично тържество за боядисване на Великденски яйца с участието на деца от социалните институции и провеждане на конкурс за детска рисунка «Аз обичам да правя добрини».

Акцията по милосърдие с мотото «Великден за добротворчество» Областният съвет на БЧК - Пловдив провежда в партньорството на кмета на район "Северен" д-р Ина Филипова. Тя протича в периода 11. 04. - 20. 04. 2011г., като идеята е да се наберат пакетирани хранителни продукти /брашно, захар, ориз, макаронени изделия, олио, леща, боб и др./, които след като се оформят в семейни пакети да бъдат раздадени на многодетни семейства, деца в риск, инвалиди, безработни, самотни и болни хора. Основни дарители на кампанията са учениците от единадесетте училища в район «Северен». Част от набраните хранителни продукти ще бъдат раздадени на самотни, социално слаби жители от район "Северен" в православния храм "Св. Иван Рилски" на 15. 04. 2011г. от 11,00ч., а с останалите продукти доброволците на БЧК - Пловдив ще подготвят хранителни пакети, които ще се раздават в Многофункционалния социален дом на БЧК - Пловдив.

Доброволци на Българския Младежки Червен кръст ще проведат фондонабирателни акции за набиране на парични средства с касички на БЧК пред православните храмове на Пловдивската митрополия. Събраните средства ще се използват за подпомагане на деца и млади хора за намаляване на социалната и здравната им уязвимост. Обучаването им за възпитаване на хуманност и толерантност.
Кампания за събиране на парични средства се реализира в рамките на 3 дни - на 17 април /Цветница/, на 22 април /Разпети петък/ и 06 май /Гергьовден/.


Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
25.04.2011 Хиляди миряни от цялата страна присъстваха на изнасянето на Чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир
25.04.2011 Изнасят Чудотворната икона от Бачковския манстир с традиционно литийно
шествие
25.04.2011 Разтурни понеделник
24.04.2011 Великден по света
24.04.2011 Кметът посрещна Свещения огън от Йерусалим
24.04.2011 Полицаи блокираха Пловдив за празниците
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).