БЧК Пловдив отбелязва Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:30 / 10.05.2021
1295
Днес от 10.30 ч. в сградата на Многофункционален социален център (ул. "Стойчо Мушанов" 48 ), Областен съвет на БЧК – Пловдив ще отбележи официално Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2021 година. Денят ще започне с пресконференция и връчване на червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Български Червен кръст.

Ще бъдат представени дейностите на Български Червен кръст, както и фокусът в утвърждаването на добрия пример на Организацията и още по-пълното и популяризиране и достигане до максимален кръг от хора. Празникът ще завърши с обединяващ танц или флашмоб от младежката пловдивска организация на БЧК.

8 май е денят на Червеният Кръст и Червения полумесец, но тъй като тази година се пада в ден събота, официалното му отбелязване ще се състои днес.

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец е основано преди повече от 150 години. Има над 14 милиона доброволци. Днес те продължават да се борят с разпространението на пандемията COVID-19 и последиците от нея.

Те са на предната линия на хуманитарната дейност: предоставят социална помощ и услуги, психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации, помагат на най-уязвимите групи на обществото. Това са хората, които носят примера на хуманност и отговорност към другите хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).