БАН за Пловдив: Утре ще става за плаж, после - много сериозно застудяване

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
21:15 / 05.10.2017
8701
Много сериозно застудяване очаква Пловдив и областта. Това поне сочи справка на Plovdiv24.bg в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Максималната температура, която дават за утре от институцията, е 27 градуса. В неделя обаче се очаква тя да е едва 14, а минималната 9.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Минимални температури между 8° и 13°, по Черноморието до 15-16°. Утре над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. До вечерта в северозападните райони ще започнат валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили. 

Все още топло време с максимални температури предимно между 23° и 28°. През нощта срещу събота валежите ще обхванат Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври - бързо ще се понижава.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта ще започнат валежи, които през нощта срещу събота ще се усилят. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).