Аз в друг Пловдив ли живея?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (113)
20:09 / 26.10.2015
40514
Докато вчера националните телевизии питаха ЦИК, дали премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен, заради разкриване на тайната на вота си, една от най-гледаните национални телевизии излъчи крайно непрофесионален репортаж.

По въпросната телевизия бе излъчен репортаж, който освен, че в деня на вота бе изключително пропаганден срещу един от кандидатите за кмет на Пловдив, което за всеки трезво мислещ си е нарушаване на закона, но освен това и ме накара да се замисля: Аз в друг Пловдив ли живея?

"Журналистът" от гореспоменатата медия даде думата в деня на вота на един столетник и един младеж, който за първи път има право да гласува. Без да подозирам за готвената манипулация, изслушах мнението на двамата. И двамата бяха категорични, че Пловдив има нужда от промяна. Старецът твърдеше, че Пловдив нямал тротоари и улици, а младежът се оплакваше, че в града липсват футболни игрища по кварталите и той трябвало да си плаща, за да практикува любимия спорт. Целият репортаж лъхаше умишлено на негативизъм към града и развитието му. Нищо, че старецът се движеше на фона на реновираната "малка Главна", а младежът гордо изкачваше стълбите на блестящия Римски стадион. Материалът лъхаше на "хейт". Само можем да гадаем защо е бил така подготвен - заради безкрайна некадърност в професията на самия журналист или за да пропагандира срещу единия от кандидатите в деня на изборите.

Да оставим настрани качеството и законността на материала. Той ме накара, а съм сигурен, че не само мен, да се замисля. Той ме накара да се запитам: Аз в друг Пловдив ли живея? Наистина ли един нискоразреден журналист се опитва да ме убеди, че живея в Пловдив без тротоари и улици, точно когато за първи път в Пловдив се прави нов булевард? Точно след като започна чаканото с десетилетие разширение на КоматевскоРеконструкцията на "Васил Априлов", след като именно сега масово бяха ремонтирани много тротоари, които не бяха пипани с десетилетия и това е само началото, според изнесената информация преди 2 години и още и още и още големи градски инфраструктурни проекти?

Наистина ли младежът се опитва да ме убеди, че в Пловдив няма игрища по кварталите? Наистина ли? Точно благодарение на Георги Титюков, който бе част от текущото управление, Пловдив се сдоби безплатно с десетки скъпоструващи футболни игрища с изкуствена трева, с безплатен часови достъп за всички пловдивчани? Точно сега, когато в Пловдив бе открит уникален за България Младежки спортен център, с частичен безплатен достъп и занижени цени на платените обекти? Точно след мандата, в който бяха изградени десетки фитнес паркове на открито? Сериозно ли?

Аз явно живея в друг град, различен от този, който бе описан в "репортажа". Защото аз виждам модерен и развиващ се град, град който благодарение на това общинско ръководство и въпреки старото, ще е европейска столица на Културата през 2019?

Явно в предизборно време някои кандидати са готови на крайни манипулации, въпросът е защо една от най-гледаните телевизии допусна подобно унижение в национален ефир?

Остава ми надеждата, че пловдивчани ще повярват на очите си, а не на това което им втълпяват от "ефира".

Източник: Кирил Налджиев


Виж коментарите (113)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).