Авторският спектакъл "Колега" за първи път в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 07.06.2015
1447
Днес от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов" пловдивската публика ще може да види за първи път представлението "Колега". Автори, режисьори и главни действащи лица в "Колега" са младите актьори Ованес Торосян и Петко Венелинов. 

Торосян е добре познат от многобройните си роли в театъра, както и в едни от най-нашумелите български филми в последно време като "Аве", "Тилт" "Съдилището" и "Източни пиеси". 

Петко Венелинов е също една от младите надежди на българския театър, участва в постановките "Хамлет", "Рицарят на светия дух" и "Солунските съзаклятници" на сцената на Народния театър, а публиката в Пловдив го познава от ролята му на Орфей в представлението "Евридика в подземния свят" на режисьора Стайко Мурджев в Драматичен театър Пловдив.

"Колега" е обръщение на професионалните шофьори помежду им, но е и нещо много повече. То е емблема за цяла социална прослойка и нейния микросвят с изнервен трафик, забързани клиенти, бесни клаксони, засичания, псувни, битовизми...

"Колега" разказва за тази реалност, в която Митко и Спиро са колеги на маршрутки, които карат от сутрин до вечер, живеят като средностатистически българи и мислят, че са щастливи, докато... не остават без работа.

"Колега" е "комедия за размисъл" - историята на двама шофьори на маршрутки в София, чиито живот се преобръща. Хуморът се смесва с размишления за живота и щастието, душата проговаря с гласа на Мариус Куркински.

Билети могат да бъдат закупени от касата на главната улица до площад "Стефан Стамболов".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).