Автентични археологически колони украсяват колежа по икономика, хората възмутени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
07:05 / 25.04.2010
5626
Бивши и настоящи студенти от
Колеж по икономика и администрация:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С атрактивни археологически експонати е украсен от известно време входът на Колежа по икономика и администрация на "Кукленско шосе", сигнализираха възмутени читатели на Plovdiv24.bg. По тяхно мнение, фактът, че някой е позволил те да бъдат поставени в индустриалната зона на Пловдив, вместо в музея, където им е мястото, е нелепо и обидно.

Наш репортер се свърза с ректора на колежа доц. Георги Манолов, който обясни, че колонадите наистина са автентични, извадени са преди много години от Главната и са били захвърлени по различни помещения в заводите. Така те решили да ги съхраняват като ги извадят, почистят и поставят пред сградата си.

Попитан редно ли е това, директорът на Археологическия музей, чиято собственост са колоните, Костадин Кисьов каза, че архитектурните елементи са дадени за експониране на "Металснаб", който се е намирал на сегашното място на колежа и така, чрез подписване на договор, те ще бъдат поставени в зелените площи пред сградата. От колежа са обещали да ги аранжират по нов начин. Според Кисьов е нормално подобни експонати да има на различни места из града и фактът, че тук ще ги гледат основно студенти, говорел само положително.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата улица в Пловдив
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).