Австрийски журналисти се впечатлиха от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:37 / 07.05.2015
4248
В периода 16-19 април австрийски журналисти посетиха Пловдив по време на обиколката си в България. Визитата имаше за цел да засили интереса към лятната програма по Черноморието, както и да се рекламират известни дестинации за културен туризъм.

Статии бяха публикувани в най-големите
австрийски вестници - Kronen Zeitung и Kurier, всеки от които с тираж над 1 милион, както и в списанията Trend и Profil с по 200 000 абонати. 

В статиите за Пловдив се разказва за богатото културно-историческо наследство на града, както и за това, че Пловдив бе избран за Европейска столица на културата през 2019 г.

Из статията:

"България: Златни пясъци, аромат на рози и древни римляни. Почивка на морето, приключение в планинската вътрешност на страната, странствания през културата и кулинарията, включващи вкусни изненади - всичко това очаква посетителите след полет, продължаващ само час и половина. 

Добре дошли в България! На всяка една крачка през античността попадаме на Пловдив. Непосредствено под една от търговските улици се простира Римският стадион на Филипополис, който някога е разполагал с места за 30 000 зрители, а в момента е разположен в града като музей на открито. 

"Където и да решим да изкопаем няколко метра, се натъкваме на история", оценя историческото наследство заместник-кметът Стефан Стоянов

Интелигентният 33-годишен мъж е поддръжник на едно ново политическо поколение, което иска да представи родината си по най-красивия начин. Особено като се има предвид, че Пловдив ще е Европейска столица на културата през 2019 г.".


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).