Атанасов: С Тотев се различаваме във философията на управлението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
09:25 / 13.11.2013
4842
От днес стартирахме инициативата за "Оцени двугодишното управление на кмета Тотев".

Предоставяме на негово величество читателя да даде оценка на управлението на кмета до момента.

Също така обаче се обърнахме и към най-големите му критици, лидерите на местните опозиционни партии.

Логично е да започнем с бившия кмет на града Славчо Атанасов.

Ето какво ексградоначалникът сподели като впечатления от двугодишното управление на Тотев. Публикуваме текста, без редакторска намеса:

Ако ме питате за оценка на двете години управление на г-н Тотев, ще кажа, че с него се различаваме сериозно във философията на управлението. Според мен, той взе няколко решения, които аз не бих направил. Първото е увеличаването на данъците и таксите. Това категорично не беше необходимо, а то носи негативи за всяко едно пловдивско семейство и за бизнеса като цяло. Фалираха много фирми в дребния бизнес, а това са нови безработни. Събираемостта на данъците беше над 95 процента и нивата им в нашия мандат бяха достатъчни, общината нямаше дефицит. Повишаването на данъците по принцип прави икономическата обстановка нестабилна и непривлекателна за инвеститорите. Затова смятам, че не трябваше да бъдат увеличавани.

Другото, което според мен също е притеснително, е едно лутане в приоритетите на градската управа. Като че ли и до днес няма ясен фокус кои са тези приоритети. Г-н Тотев заяви доста инфраструктурни проекти, които обаче до момента не се случват. И сега става нещо, което не е добро за Пловдив, общината ще бъде натоварена с непосилни заеми, които ще я доведат до финансови затруднения. Специалистите казват, че ако се изтегли този пакет от 5 заема, ще се наложи данъците да се вдигнат с 30 процента, което е немислимо в сегашната икономическа криза.

Според мен градската управа трябваше да насочи вниманието си към подлеза "Модър - Царевец", надлезът на Пещерско шосе, който ще реши проблема с километричните задръствания, и продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров", който осигурява директна връзка през Лаута от "Тракия" към бул. "Санкт Петербург". Учудвам се защо кметът се отказа и от пробива под Водната палата. За мен също е грешка, че са загърбени и вътрешнокварталните улици, които повече от 30 години не са виждали асфалт. Проблемът със стадион "Пловдив" до момента също не намира решение, а това съоръжение може да носи сериозни приходи на града. Аз бих насочил усилията си в посока на тези обекти. А в предложенията за 30-те милиона заем е включена друга инфраструктура, която също е важна, но ефектът от нея няма да е решаващ за олекотяване на трафика в града, което би трябвало да се случи, ако се вложат толкова много пари, при това, взети от кредит.

Вашата оценка, подкрепена с коментар, за двугодишното управление на Тотев, можете да дадете тук!


Виж коментарите (16)

Още по темата (8):
01.01.2014 Вижте какви ще са приоритетите на Пловдив през новата година (ВИДЕО)
31.12.2013 Тодор Кръстев, БСП: Амбициозна програма на управление има Тотев, но липсва работата в социална посока
26.12.2013 Тотев: През двете години от мандата няма тема, по която да не е работено
26.12.2013 Пловдичани писаха 4.68 на Тотев за двугодишното му управление на Пловдив
16.11.2013 Джамисет Джафер: Тотев направи достатъчно за Пловдив
15.11.2013 Николай Радев: Работата на Тотев може да бъде оценена и положително, и отрицателно
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).