Ашим Асан: Нещата са много сериозни и Стаменов ще има проблем!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
15:03 / 18.05.2022
10312
Небезизвестният Ашим Асан се закани днес да съди до дупка кмета на район "Централен" Георги Стаменов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Повод за реакцията му е многоетажна жилищна сграда на ул. "Бургас“ №1 в ромската махала "Аджисан махала", която според общината е незаконна и трябва да бъде съборена. Асан даде днес поредната си пресконференция за представителите на медиите, на която показа документи за своите стъпки, които е предприел срещу кмета на района.

"Имаме заведени 3 сигнала за различни случаи до областния управител. Те са с входящ номер от 13 май. Говорим за престъпления, извършени от кмета на район "Централен“ г-н Стаменов или от някой негов служител, който го е подвел. Разполагам с неопровержими документи и затова тръгвам поред. Моите адвокати внесоха в Окръжен съд – Пловдив искова молба за задържане на сградата. Законът за собствеността казва, че когато е отстъпено право на строеж, не може договорът едностранно да бъде развален. Ако това бъде направено, задържа се имота до пълното му обезвъзмездяване от 500 000 лева", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Ашим Асан.

"Завел съм жалба до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той е прекрасен човек и винаги ще застанем зад него. Искаме да бъде съставен протокол по чл. 323, ал. 1 за самоуправни действия, извършени по разпореждане на кмета Георги Стаменов. Нещата са много сериозни и мисля, че г-н Стаменов ще има проблем. Внесена е и жалба срещу него в Окръжна прокуратура – Пловдив. Тя е за престъпления, извършени от него и е с дата от 16.05. Искаме и проверка на Октай Шабан – заместник-кмета на района. Той е милионер. Нека да се провери как е забогатял", каза още собственикът на многоетажната къща на ул. "Бургас" 1.

"Аз не се страхувам и говоря с факти. Ако искате, ще ви покажа и документацията. Тя е страшна. Просто и слепият го вижда това. Виждам, че г-н Стаменов леко-полеко почва да прави стъпки назад. Аз го поздравявам за това. Показвам ви писма до мен и до съпругата ми, лично подписани от него. В документа пише да дойдем в 7-дневен срок и че е съгласен да ни даде общински апартаменти на 3-те семейства, за да не оставаме на улицата и т.н. Аз му благодаря, че се е загрижил за моите семейства. Но той трябва да знае, че тези битки аз ще ги водя докрай. Много кметове, още от Живково време, минаха през мен. Много се извървяха! Че ти ли няма да минеш? Но аз ще те съдя до дупка", закани се Ашим Асан.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на Ашим Асан!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (117):
10.04.2023 Асан: Липсват 17 000 евро, 1.3 кг злато, техника, документи и дори килимчето за молитва
27.12.2022 Бутат незаконния палат в Аджисана на ромския лидер Ашим Асан
06.12.2022 Багер бутна къща в Пловдив
20.07.2022 Изграждат открит паркинг на голямото сметище срещу КАТ
18.06.2022 Съд даде разрешение за събаряне на незаконната къща на Ашим Асан
17.05.2022 Експерт: МВР и ДАНС да влязат в "Столипиново"! Не може да ги издържаме със социални помощи
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).