Асфалтират "Голямоконарско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18 / 12.09.2023
8198
"Необходимо е да се форсира ремонтът на "Голямоконарско шосе", защото това е една от най-важните и натоварени входно-изходни артерии на Пловдив и връзка с индустриалните зони и АМ "Тракия“. Надявам се, че ще продължите да работите по него интензивно през следващите месеци, докато времето позволява“.

Това заяви областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев на работна среща с кмета на Община "Марица“ Димитър Иванов и зам.-кмета по строителство на Пловдив Пламен Райчев.

Поводът за срещата бе готовността на Община "Марица“ да започне работата в своя участък, който започва от фабриката за велосипеди и завършва до пътен възел "Царацово“. В срещата участваха също заместник областните управители инж. Атанас Ташков и Димитър Добрев, изпълнителният директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, както и експерти от областна администрация и двете общини.

"Ние също искаме да напредваме с по-бързи темпове и контролираме изпълнителите, но трудно ще успеем да облекчим движението до 15 септември, каквото беше и нашето желание“, коментира Пламен Райчев. Той се надява ремонтът по удвояване на дясното платно да приключи изцяло до края на тази година.

Той припомни, че ремонтът стартира в края на март и в момента се работи по западното платно в участъка от бул. "Дунав“ до "Макском“. Изпълнителят на проекта е поел ангажимент следващата седмица да започне асфалтиране на първите 500 метра. Отсечката на територията на Пловдив е с дължина 1,4 км. Тя ще бъде удвоена и изцяло рехабилитирана, ще бъдат изградени две кръгови кръстовища -  едното на разклона за КАТ, другото – в края на отсечката към Община "Марица“.

Техническият проект за реконструкцията и разширението на "Голямоконарско шосе" е финансиран и изработен от Община Пловдив.

"Имаме готовност да го предоставим на колегите си от Община "Марица“, след като спазим процедурата и имаме одобрение от нашия Общински съвет“, допълни Райчев.

"Искаме да издадем разрешително за строеж и да започнем реконструкцията по първия етап, който е свързан с подмяна на всички подземни комуникации по трасето. Очакваме финансиране от държавата и се надяваме на съдействие от страна на областния управител“, заяви кметът на "Марица“ Димитър Иванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
01.05.2024 Асфалтират Голямоконарско шосе
25.04.2024 Пловдив и "Марица" се споразумяват за последния етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе
04.04.2024 Правят нова улица в Пловдив, държавата отпусна близо 28 милиона лева, ремонтират и Голямоконарско
25.03.2024 Затварят част от още една улица в Пловдив
22.03.2024 Затварят част от ул. "Петър Шилев" заради реконструкцията на Голямоконарско шосе
09.03.2024 Пловдивчанин: Дано не се налага къртене след това
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).