Асен Блатечки и ученици от ЕГ "Иван Вазов" садят 28 дървета днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 20.05.2011
1809
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес, от 12.00 ч. в двора на ЕГ "Иван Вазов", ще бъдат засадени 28 броя растения по случай Международния ден на биологичното разнообразие.
 
Инициативата се организира съвместно между Община Пловдив и ЕГ "Иван Вазов", като в нея ще се включат зам.- кметът Георги Титюков, актьорът Асен Блатечки и ученици от гимназията.

Проектът беше представен преди броени дни в Община Пловдив. Тогава стана ясно, че 28 класа от Руската гимназия в Пловдив, ще засадят 28 дървета, със средна височина 200-300 см, в двора на училището и това учениците ще направят на 20.05 от 12:00 часа. Дърветата са от различни видове: чинар, явор, бреза, червен дъб, както и изключително интересен вид китайско дърво, наречено "дървото чудо".

В инициативата, посветена на 20 май, който е Международния ден на биологичното разнообразие, доброволно ще се включи и актьорът Асен Блатечки. Зам.-кметът Георги Титюков каза, че са поканили да присъства и актрисата Диляна Попова, но тя е оказала поради ангажименти.


"Тъй като мъдростта изисква в живота си човек да засади поне едно дърво, организираме тази инициатива, за да възпитаме у децата грижата за зеленината. Освен това, всички знаете, че Пловдив е един от най-замърсените градове в Европа", допълни преподавателката по философия в езиковата гимназия Анелия Митева. Тя благодари за съдействието на зам. кмета Георги Титюков, оказано за провеждането на мероприятието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).