Арх. Николов: Ще въведем ясни правила и електронна община

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 16.10.2011
2750
"Тотално трябва да се промени начинът на мислене и действие на общинската администрация. Това може да стане единствено чрез прилагането на обществено-политическия модел, който предлагаме" - каза кандидатът за кмет на Пловдив от "Синя коалиция" арх.Илко Николов, който заедно с инж.Димитър Язов-кандидат за общински съветник, се срещна с ръководство на "Хебросбус". По покана на собственика на фирмата Веселин Дошков, член на Бизнес експертен съвет, бе разисквана идеята за подобряване екологичната обстановка в Пловдив чрез закупуване на нови автобуси. Затова е необходимо експертно да бъде изготвен европроект и да бъде създадена общинска фирма, която след това да ги преотдава на фирмите, обслужващи градския транспорт.

"Такава бе и целта на моя екип при разработването на общия транспортен проект, който да свързва в една логична схема жп гарата, автогарите и аерогарата на летище Пловдив" - припомни арх.Николов, "но общината не е обърна внимание на тази иновационна идея". Същото е било отношението и към предложението на "Хебросбус" да бъде разработена и в двете посоки линията от аерогарата до града - сподели Веселин Дошков.

"Затова и беше създаден Бизнес експертния съвет, ние искаме добрите идеи за Пловдив да се реализират", каза инж. Димитър Язов. "Като негов председател ще отбележа" - допълни той, "при всичките ни опити да си сътрудничим с общината, усилията ни бяха безплодни. Бизнесът по рождение е дясномислещ. Нормално е по време на кризи дясномислещите и десните партии да вземат властта".

"Ние сме за силно местно самоуправление като антитеза на предлаганите от ГЕРБ зависимост и подчиненост на общините от държавата" - каза арх.Илко Николов. "Пловдив не може да бъде васална провинция на София. Кметът на Пловдив не може да козирува на партийния си началник, пък бил той и министър-председател".

"Трябва да има правила" - бе категоричен и инж.Веселин Дошков. "И ние ще въведем ясни правила при формиране на такса смет" - посочи арх.Николов. "Не може Общината да иска да събере по това перо 32 млн.лв при възможни само 11 млн. Същото е и с лицензионните режими, които трябва да подлежат на актуализация. Трябва да се помисли и за намаляване на местните данъци и такси, допълни в края на срещата кандидатът за кмет на "Синя коалиция - Пловдив".


Виж коментарите (0)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).