Арестуваният пловдивски полицай: Истината ще излезе наяве!

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
17:25 / 26.05.2016
10807
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 45-годишния полицай Венцислав Караджов, чиито родители бяха открити мъртви на 17 май в "Смирненски", предаде репортер на Plovdiv24.bg

В момента обаче той е задържан не заради двойното убийство, а защото дал на сина си пистолет и според прокуратурата го учил да стреля.

"От приложените по делото доказателства има разказ на очевидци, които твърдят, че полицаят е предоставил оръжието си на своя 14-годишен син да стреля. Момчето е боравило с оръжие и преди. Служител на МВР си е позволил престъпно деяние", обоснова се съдия Христо Симидчиев.

"Абсолютно невярно и нищо не е доказано. Истината ще излезе наяве. Нищо не съм направил. Просто трябва да бъда заключен", коментира на излизане от залата Караджов.

Защитничката на на Караджов обаче отхвърли обвиненията. По думите й бащата през цялото време е бил до сина си по време на конкретната случка и липсват каквито и да е доказателства, че го е карал да стреля. Освен това разказът на двамата разпитани свидетели си противоречи - единият твърди, че е забелязал, макар и отдалеч, детето да произвежда изстрел с помощта на баща си, но другият завяил категорично, че не е видял момчето да стреля по време на разходка в Дедево. 

Синът на Караджов пък е бил разпитан от психолог в присъствието на директора на ОД МВР - Пловдив, без детето изобщо да бъде попитано дали иска да дава показания. 

Защитничката бе категорична, че Караджов нито ще се укрие, нито ще извърши повторно престъпление, точно защото няма доказателства, че полицаят е обучавал сина си в стрелба. 

"Никой не може да хвърля хипотези, че Караджов е личност с висока степен на опасност, само и само за да бъде задържан", коментира тя.

В крайна сметка съдът намери, че има всички основания Караджов да остане в ареста. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).