Арестуваха мъжа с детските колички срещу Пощата. Той отрича да е блудствал

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
14:57 / 31.08.2023
16989
Мъжът с акумулаторните колички от центъра на Пловдив, който през последното десетилетие забавляваше децата, е арестуван за посегателство на малолетната му доведена дъщеря. Пловдивчанин с инициали И. Х. е задържан под стража с обвинение по чл. 149 от Наказателния кодекс - блудство с лице, ненавършило 14-годишна възраст, съобщиха за Plovdiv24.bg от районна прокуратура. 

Заради рязката промяна в поведението на детето майката започнала да се консултира с различни психолози и най-накрая то разказало какво точно се е случило. Именно психолозите убедили жената да подаде сигнал. От Районна прокуратура предприели незабавни действия за разкриване на обективната истина. 

От прокуратурата смятат, че е вероятно да има и други жертви и призовават гражданите да подават сигнали, ако имат основания за други подобни случаи на посегателство, извършени от мъжа. 

И. Х. е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" с решение на съда. Основният аргумент на магистратите, че мъжът ежедневно се занимава с деца покрай работата си, е натежал при вземането на решението. Самият обвиняем твърдял в съдебната зала, че е натопен от жена си, тъй като няколко месеца по-рано се разделили. 

Наказанието за блудство е от 2 до 8 години затвор, когато извършителят е употребил сила или заплашване или чрез използване на положение на зависимост или надзор.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).