Апокалиптична гледка в центъра на Пловдив? Само на първо четене

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
08:46 / 25.05.2021
11181
Апокалиптична гледка в центъра на Пловдив? Да, но само на първо четене, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Започна събарянето на сградата на детска градина "Каменица", намираща се на улица "Хан Аспарух".

В края на декември община Пловдив подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв. за обновяване и разширяване на две детски градини -  "Зорница"  и "Каменица". Реконструкцията ще бъде осъществена с безвъзмездната помощ на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. След реконструкцията в двете градини  ще бъдат открити 5 нови групи със 100 места.

ДГ "Каменица" в район "Централен" ще се обновява от фирма "Ринг-П" ООД. Новият корпус ще бъде изграден в двора на СУ "Паисий Хилендарски" и в него ще има още 2 нови градински групи. В момента градината се помещават 4 групи.  

През ноември 2019 г. пък се проведе обществено обсъждане. На него кметът на район "Централен“ Георги Стаменов презентира готовия проект и обясни, че в новата постройка ще има шест групи деца, а не както в момента – едва четири.

"Всяка от групите ще разполага с детска площадка със съоръжения за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност и сигурност. Друго предимство е, че ще има самостоятелен кухненски блок, където храната за децата ще се приготвя на място“, поясни Стаменов.

Майките и татковците напълно одобриха намерението на районната администрация да кандидатства за средства от ОП "Региони в растеж“ за изграждането на нова сграда на ДГ "Каменица“. Районният кмет успокои притесненията на част от родителите относно преместването на децата им в други детски градини по време на строителството.

"И двете групи, които остават в сградата, ще бъдат настанени в ДГ "Чайка“ , ДГ "Малкият принц“ ДГ "Снежанка“ или ДГ "Перуника“. За да са спокойни децата и за да приемат по-лесно промяната, те ще отидат в новите забавачки, заедно с учителките си и екипа на ДГ "Каменица“, посочи Георги Стаменов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).