Апелативен съд Пловдив остави в ареста двама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 07.03.2024
2326
Апелативен съд Пловдив остави без уважение жалбите на Георги Тодоров и Ангел Гунчев срещу определение на Пловдивския окръжен съд, с което спрямо всеки от тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Двамата са обвинени в това, че в два обекта в Пловдив, намиращи се на ул. "Васил Левски“ № 246, са засадили и отгледали 852 броя растения от рода на конопа /марихуана/ и без надлежно разрешително са държали и готова продукция, а именно 2 кг. марихуана. Оранжериите за отглеждане на наркотика са открити след пожар в един от обектите, възникнал на 25.02.2024 г. сутринта.

Свидетел разказал, че когато забелязал да излиза дим от една от постройките, единият от обвиняемите Ангел, който бил отвън, е отказал да викат пожарна и казал, че е запалена гума и ще се справи сам, но свидетелят сам се обадил на тел. 112. От справката получена от тел. 112 става ясно, че Ангел не е направил такова обаждане за възникнал пожар.

Съответно, от там нататък идва пожарна кола, усеща се аромат на марихуана, вика се полиция и се установява скритата оранжерия с цялото оборудване и растения. Свидетели забелязали движение към втори обект и след проверка се стигнало до откриването на втора оранжерия с марихуана.

Адвокатите на двамата обвиняеми оспориха днес пред съда авторството на деянията и пледираха за промяна на мярката за отклонение на всеки един от задържаните с по-лека.

Апелативният съд прецени, че определението на Окръжен съд- Пловдив, с което са взети най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража“, е законосъобразно и обосновано, тъй като по делото има достатъчно доказателства, за да се обоснове подозрение за съпричастност на Георги и Ангел към двете престъпления, в които са обвинени. Каса се за умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, съответно от 2 до 5 години и от 2 до 8 години, както и глоба.

Няма опасност обвиняемите да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, но има опасност да извършат престъпление, която произтича от обстоятелствата, при които е осъществена вменената деятелност, нейният предмет като вид, характерът на засегнатите обществени отношения и че се касае за съучастие.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
24.04.2024 Ексклузивно: ЧСИ продава топ имот на наркобоса Ангел Гунчев
29.02.2024 Георги Тодоров и Ангел Гунчев остават в ареста в Пловдив
28.02.2024 Ето колко точно е огромното количество марихуана след разкриването на нарколабораторията
25.02.2024 Това е постройката, в която откриха много марихуана
25.02.2024 Подробности за откритата нарколаборатория в Пловдив
25.02.2024 Голям удар на полицията в Пловдив! Откриха две нарколаборатории и много марихуана
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).