Анонимно дариха ценна карта на Историческия музей в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:26 / 26.10.2011
1937
Регионалният исторически музей в Пловдив получи дарение на 20 октомври тази година от гражданин, пожелал анонимност - "Карта на Царство България" от 1923 година. Тя представя мрежата на пътищата из българските земи по онова време, а от надписите по нея личи, че е отпечатана по поръчка на "Отеделение "Пътища и Мостове" към Министерството на Общ. Сгради, Път и Благоустройство". Досега Регионален исторически музей-Пловдив не е разполагал с подобен експонат. След преминаване през индентификация и фондова комисия, картата ще бъде реставрирана и изложена.

От музея използват този случай, за да напомнят на всички пловдивчани и гости на града за изложбата "Дарителството - памет за утре", която бе открита тържествено на 6-ти септември 2011 год. Тя ще продължи до края на месец ноември и представя пред публика част от постъпилите дарения в музея през последните 20 години. Експозицията, подредена на пл. "Съединение" номер 1, е доказателство, че и в годините на прехода традицията да се даряват културни ценности продължава да живее, въпреки финансовите трудности, които се превърнаха в част от ежедневието ни.

До края на седмицата все още можете да разгледате и фотографиите на Лиляна Караджова. Изложбата се нарича "Машина за сънища" и е подредена в Музеен център за съвременна история на адрес: ул. "Ангел Букорещлиев" № 14. Инициативата е включена в програмата на ежегодния фотографски фестивал "Международни фотографски срещи", част от "Есенен салон на изкуствата".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).