Анна Дякова от БАН: Минус 19 градуса утре в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:31 / 26.01.2017
4708
Днес ще е предимно облачно и в отделни райони ще превалява слаб сняг. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца (948 hPa в София) и още ще се повишава. Днес ще е предимно облачно и в отделни райони ще превалява слаб сняг. На места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В следобедните часове облачността ще се разкъсва, а видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен северен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от минус 2° до 1°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, на места ще превали сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Ще бъде по-студено, с максимална температура на височина 1200 метра - около минус 5°, на 2000 метра - около минус 9°.

До края на седмицата ще продължава да е много студено. От понеделник обаче температурите ще скочат рязко нагоре и на места ще минат 10 градуса над нулата, твърдят синоптици.

Най-големият студ ще бъде в петък сутрин. В Пловдив рано сутринта живакът ще показва минус 19 градуса, а през деня ще се вдигне до минус 2. В останалата част от страната също ще е много студено с температури от минус 15 до минус 18.

В столицата положението ще бъде още по-тежко - сутринта термометърът ще падне до минус 20 градуса. През деня студената въздушна маса ще започне да се изтегля на изток, но все още ще остава студено. В събота минималните температури ще са от около минус 12 до минус 6 градуса. В Пловдив живакът ще показва минус 10 сутринта, а през деня минус 1.

Без съществена промяна ще бъде времето в неделя, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. А под тепетата стойностите ще са от минус 12 до минус 1.

Постепенното затопляне на времето ще продължи през следващата седмица, като дневните температури на места ще достигнат и преминат десетина градуса. Около пет ще бъдат те в София и Пловдив. В Сандански термометрите дори ще прехвърлят очакваните температури и времето ще бъде почти пролетно.


Виж коментарите (4)

Още по темата (474):
20.04.2017 И утре студ, дъжд и сняг
20.04.2017 Циклонът "Петер" удари България! Шофьори с летни гуми закъсаха в снега!
20.04.2017 Сняг на парцали вали на хижа "Здравец" и "Копривките"
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
18.04.2017 Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво се случва на 20 минути от
Пловдив!
12.04.2017 EVN: Зимата свърши, започваме да ви спираме парното!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).