Английска фирма вкарват ред в пловдивския трафик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:50 / 31.12.2011
3580
Пловдив най-после ще има генерален план за организация на движението, за чиято липса беше остро критикувана предишната градска управа. Изработването му ще бъде възложено на фирма "МОТТ Макдоналд" ООД - Великобритания, която има представителство в София и офиси в Пловдив, съобщи вчера зам.-кметът по обществения ред и сигурност Александър Държиков.

Английската фирма спечели конкурса за обществена поръчка в надпревара с още трима кандидати.

Комисията проведе седем заседания, докато обсъди офертите, и избра "МОТТ Макдоналд", защото е предложила два пъти по-малък срок за подготовката на плана - 100 дни, обясни Държиков. Победителят в конкурса има още едно предимство - собствен софтуер за обследване на улици, какъвто нямат конкурентите му. Фирмата е сериозна - тя е направила генерален план за организацията на движението в София, а също така на летище Хийтроу и в Абу Даби в Обединените арабски емирства, разказа зам.-кметът.

Отсега се знае, че в плана ще бъдат включени и бъдещите велоалеи с дължина 47 километра. Те са предвидени в европроекта "Устойчив градски транспорт", на стойност 44 млн. лева, чието изпълнение започва през новата година от есента и ще завърши с безкондукторно таксуване в рейсовете през 2014-а. Виждате, че нашите предизборни обещания вече започват да да се случват, обобщи кметът Иван Тотев, след като подписа документите за генералния план.

Генералният план за организацията на движението в София струва около 1,5 млн. лева, а в Пловдив - 119 000 лева без ДДС. Авторите му трябва да кажат как да бъде насочен трафикът, за да няма инфарктни задръствания, откъде да минават товарните коли и кои улици за тях да бъдат забранени, какъв е режимът на градския транспорт, маршрутките, кои улици са еднопосочни и къде липсват пешеходни пътеки. С генералния план ще се определят пътните знаци, хоризонталната маркировка, светофарите, места за паркиране и дали максималната в момента скорост 50 км в час може да бъде увеличена.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).