Александър Долев сменя Петко Атанасов, но не заради далавери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:44 / 30.06.2010
4637
Бившият кмет на район "Южен" Александър Долев ще е приемникът на досегашния заместник-кмет по общинската собственост Петко Атанасов, твърдо вече е решил Славчо Атанасов. Към 15 юли той вече трябва да е на новия си пост.

"Той е човекът, който ме направи оптимист, че можеш да излезеш от властта така, както си влязъл в нея - ако ще и само с ризата на гърба си, и е едно от редките доказателства, че във властта има и хора, които не крадат", подчерта кметът пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той отбеляза, че с Долев го свързва приятелство от 20 години и неслучайно след обявяването на резултатите от последните кметски избори е посветил победата си на него. Незаслужено бил оплют и омаскарен, когато през 1999 година, когато се кандидатирал за кмет на града, била извършена спекулация с агентурното му минало към Държавна сигурност.

"От него очаквам светкавично бърза работа в ресора по общинската собственост, където са натрупани огромно количество преписки. Като знам неговата работоспособност и реактивност, очаквам и максимална ефективност", заяви Атанасов. И сегашният заместник се справял добре и вече стената зад него не била пълна до тавана с преписки, но хората искали проблемите около имотите им да се решават още по-бързо. Кметът не подозира Петко Атанасов в далавери, ако имал и най-малката информация за подобно нещо, светкавично щял да го даде на прокурор. Единствената причина, заради която се разделял с него, бил изборът му за лидер на новата партия ВМРО-НИЕ, която си поставяла големи цели за следващите избори.

Виж коментарите (3)

Още по темата (24):
23.07.2014 Илко Илиев: С Каракачанов никога не сме враждували
23.07.2014 След 4 години, ВМРО в Пловдив отново се обединява
16.07.2010 Съдът отхвърли жалба на Каракачанов срещу регистрацията на ВМРО-НИЕ
28.06.2010 Бивш районен кмет сменя заместник-кмета Петко Атанасов?
14.06.2010 Лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов си търси приемник за зам.-кметския
пост
12.06.2010 Петко Атанасов очаквано бе избран за председател на ВМРО - НИЕ
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).