ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Алармират за дублиране на Панаира на занаятите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 01.11.2014Коментари (0)3073
© Plovdiv24.bg
Регионалната занаятчийска камара алармира за дублиране на Панаира на занаятите в Пловдив. Ето какво пишат от камарата до медиите:

Уважаеми приятели от медиите,

Както знаете Регионална Занаятчийска Камара, традиционно провежда Пролетен и Есенен панаир на занаятите. Нашата идея и цел е да покажем занаятите такива каквито трябва да бъдат, като се опитваме да пресъздадем стара занаятчийска чаршия. Изискваме от участниците да бъдат облечени с национални носии, или облекла съответстващи на техния занаят, да имат майсторско свидетелство /което гарантира качеството на изделията/, да са членове на РЗК и да са с платен членски внос. Правим откривания, плакати, пресконференции, филми, оставящи следа от това което правим, майсторски надпревари и вечери. Каним гости от чужбина, които допринасят за идеята да покажем занаятите в различни държави. Всичко това цели да подпомагаме и развиваме занаятчийството в Пловдив и региона, задължение което ни е вменил Закона за занаятите.

Седмица преди традиционния Пролетен Балкански панаир на занаятите в Пловдив, проведен на ул. Райко Даскалов / малката главна/, изведнъж изникна "благотворителен базар" от двайсетина масички, на които се продаваха предимно бижута,които се изработват от любители и аматьори, които показват своето хоби. Седмица преди Есенния панаир на занаятите, отново беше направен "благотворителен базар" и този път вече всички наши майстори, които участват в Есенния панаир на занаятите бяха поканени и участваха в този базар. Неприятно изненадани, че една седмица преди нашето събитие, някой дублира несполучливо Панаира на занаятите, се опитахме да разберем, кой го организира и на какъв принцип. Оказа се, че това е "благотворителен базар", който обаче е таен, защото никой не можеше да даде обяснение кой го организира, и защо не е уведомена пловдивската общественост, чрез медиите, за тази благотворителна инициатива.

Днес (б.ред. вчера) случайно виждаме на ул. Райко Даскалов отново импровизирания "благотворителен базар", в който от 60 участника 50 са членове на РЗК и участници в нашите традиционни панаири на занаятите. Майсторите разказаха, че са ги извикали спешно и много тайно да участват в базара. В повечето случаи не се издават документи за ползваната търговска площ /45лв за 1.5кв.м/ и договор за дарение от 5% върху оборота. Смятаме, че който и да е организатора, не е коректен нито към нас като организация, защитаваща интересите на занаятчийството, нито към участниците, нито към идеята , с която се организира всеки месец, такава имитация на нашите Панаири на занаятите, под благовидното наименование "благотворителен базар".

Масово преминаващите граждани смятат, че това се организира от РЗК- Пловдив, което компроментира доброто име на организацията ни. Уведомяваме Ви, че нямаме нищо общо с тези събития, възмутени сме от ограбването на нашия интелектуален труд, опорочаване на нашата идея за създаване на Панаир на занаятите и няма да допуснем дублиране и обезсмисляне на нашия труд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: