Ако се скъса чувал с бюлетини - касират изборите в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:08 / 19.10.2011
5611
Изборите в Пловдив може да бъдат касирани заради разногласие около настаняването на районните избирателни комисии, съобщи Илиaн Иванов, председател на ОИК Пловдив. "Имаме сериозна полемика с общината за това къде да бъдат настанени тези комисии, които ще поемат торбите с бюлетините, каза Иванов. Ние искаме те да бъдат ситуирани в панаира, близо до нас, до ОИК, за да може членовете на секционните комисии да си носят запечатани торбите, да отидат до районните комисии близо до нас и така за тях приключва изборния ден", каза Иванов. 

В същото време общината иска да ги настани в районните администрации, което само по себе си е логично. Това означава обаче, че членовете на секционните комисии трябва да дойдат първо до нас, да предадат протоколите и после тези чували да отидат до районните секции. Това не отчита фактора време, на първо място и на второ място градът може да бъде залян от бюлетини, в случай, че се скъса някой от чувалите. Това само по себе си може да означава и касиране на изборите в Пловдив, каза Иванов. Общината ще разгледа случая и ще вземе решение, като това трябва да стане най-късно до събота. 

В ОИК е постъпила и жалба, в която се казва, че една от партиите провежда телефонни анкети, като се обажда и на непълнолетни деца и открито агитира в нейна полза. Жалбата е пусната от бащата на непълнолетен младеж. Жалбата е препратена до прокуратурата. 

Илиян Иванов информира още, че Общината е обжалвала, според него неморално, решението на ОИК за премахването на хоругвите с ликове на кандидат-кметове в Пловдив. Според Иванов общината игнорира дори становището на МВР, в което се казва, че би могло да настъпи опасност за здравето и живота на гражданите от настъпването на ПТП, ако тези хоругви не се премахнат. Общината не иска да го направи вероятно защото в нейните каси са постъпили пари като наеми от партиите за това, коментира още Илиян Иванов, председател на ОИК Пловдив.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).