Адвокатът на шофьора на Преслава: Не се е укривал и не се познава с катаджията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:53 / 08.05.2015
6343
Адвокатите не могат да защитят подзащитните си, тъй като нямат конкретните обвинения. Това каза в съдебната зала адвокат Николай Стоянов, защитник на Иван Саравски, шофьорът на Преслава, който при управление на моторно превозно средство блъсна възрастен гражданин на пешеходна пътека в Пловдив, съобщи "Фокус".

"Пет месеца са минали от образуването на досъдебното производство, а има само едно работно обвинение. Прокуратурата дължи на защитниците по-голямо разяснение за това какво точно е деянието на Саравски - дали е тежко умишлено, или неумишлено. В материалите по делото не са налице и доказателства, че той се е опитал да избяга от местопроизшествието, както се опитват да го изкарат", каза адвокат Стоянов.

Саравски не се е укривал, точно обратното - всички свидетелски показания сочат, че се е опитал да помогне на пострадалия. До последния момент той е бил там. 

Адвокат Стоянов твърди още, че клиентът му не се познава с катаджията, че някой преиначава и дава друг смисъл на ситуацията. В съдебната зала той дори поиска да не бъде взимана никаква мярка за неотклонение спрямо Саравски, или тя да бъде променена в по-лека такава. 

Стана ясно още, че младият мъж работи на две места, а в юношеските си години е бил съден за хулиганство. В момента е единственият, който осигурява приходи за семейството си и малкото си дете, като работи на две места.

Адвокатът на третия обвинен Васил Марков, познат като личния адвокат на Кирил Рашков, директно изстреля подзащитния си Сергей Джамбазов в ареста, като наивно призна пред съда, че Серго наистина взима по 20 лв. за регистрация на автомобили. Знаели го даже кучетата в КАТ.

"Всеки знае, че при Серго пари влезат ли, няма как да излязат", каза адвокат Марков като доказателство за това, че няма как да си разпределят печалбата с катаджията при евентуално негово посредничество за регистрации. 

Окръжният съд бе наложил на Джамбазов мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 2500 лева. Вчера той искаше да му бъде намалена стойността на гаранцията. Но вместо това му закопчаха белезниците още в залата.


Виж коментарите (7)

Още по темата (20):
04.12.2018 Разпитаха лекарите от ПТП-то, причинено от шофьора на Преслава в Пловдив
13.11.2018 Нови интересни подробности около ПТП-то със загинал в Пловдив, за което е обвинен шофьорът на Преслава
15.10.2018 Странни неща се случват около делото срещу шофьора на Преслава и пловдивските катаджии
21.09.2018 Отложиха делото срещу шофьора на Преслава и катаджиите със скандален
мотив!
27.06.2018 Шофьорът на Преслава на мушката на съда в Пловдив
12.06.2017 Осъдиха задържаните при акцията срещу КАТ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив
Шефката на Стария град стана професор по стенопис
Иван Петков: Трябва да стимулираме младите семейства, за да се сп...
През целия юни в Пловдив продължава кампанията за събиране на едр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).