Адвокат Димитров: Странно как умните не са се сетили, че Цветан Василев също не е разпитан чрез видеоконференция

Автор: Десислава Томева
Коментари (9)
12:59 / 23.03.2022
10833
Пловдивският адвокат Росен Димитров направи интересен прочит на ситуацията около досъдебното производство, което се води по случая с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Юристът засегна и темата около разпита на "свидетеля" Васил Божков и каква би била правната стойност на казаното от него.

"Опорката на умнокрасивите, че Божков може да бъде разпитан от Дубай набира скорост. Тоест, не Божков е виновен за неразпитването си, че е в Емирствата, а прокуратурата.

Странно как умните не са се сетили, че Цветан Василев също не е разпитан чрез видеоконференция, макар да е подсъдим - тоест делото е в съда!

Интересно обаче е друго: Какво би казал Божков при разпита си и каква доказателствена стойност ще има казаното?

Дори да приемем, че Божков бъде разпитан и каже това, което иска целият умнокрасивите, а именно, че е изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, какво от това?

Това значи ли, че тези лица трябва да бъдат задържани и с обвинения?

Демек ако аз, без да имам 19 обвинения и без да съм санкциониран по "Магнитски", под формата на разпит, кажа че съм изнудван от Бойкикев и Йорданова, значи че те трябва да се тикнат в ареста? Нали така? Според тяхната логика.

Освен горното, ако Божков толкова искаше да бъде разпитан, но няма кой да го разпита, какво му пречеше да изпрати саморъчно написано на лист и подписано от него изявление по случая?

Нищо, че то няма процесуална стойност!

Все пак доц. Рашков бе изпратил в прокуратурата неподписани постановления за привличане на обвиняеми и без имена на привличащия ги полицай! 

Извинявам се на нормалните, че ги подценявам с примери, които така или иначе не са разбираеми от сектанти!", написа адвокат Димитров.

Малко по-късно на страницата си във Фейсбук, адвокат Димитров сподели мнението си за още един разпит- този на премиера Кирил Петков

"Според адв. Екимджиев по Нова, прокуратурата щяла да тормози Кирил Петков като го разпитва по казуса, по който последният сам беше наредил на милиционерите да го разпитат!

'Начи при разпита си в МВР, в който Петков беше изразил загриженост от адекватната работа на прокуратурата, по своя инициатива и желание, сам се е подложил на тормоз и унижение... 

Освен, че вече много често ме е срам да кажа, че съм адвокат мисля, че Висшият адвокатски съвет наистина трябва да въведе редовни психотестове за членове на адвокатските колегии!"

Виж коментарите (9)

Още по темата (191):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов
21.03.2023 Държавният департамент смята ареста на Борисов за незаконен, зове за действия срещу "Възраждане"
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севделина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севделина Арнаудова е законен
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).