Абсурд! Пловдивският съд пусна срещу 10 бона убиеца на велосипедиста край Маказа

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
12:12 / 27.06.2019
4579
Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Кърджали, с което е била наложена най-тежката мярка да неотклонение "задържане под стража“ спрямо шведския гражданин В. С., като я замени с "парична гаранция“ в размер на 10 000 лева и забрана за напускане на страната.

Срещу В. С. е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 14 срещу 15 юни 2019 година по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист при катастрофа в района на село Загорско, Кърджалийско. Трупът на пострадалия е открит в крайпътна канавка на сутринта, а извършителят е установен и задържан четири дни по-късно.

Апелативните магистрати приемат, че няма спор за наличие на двете изискуеми от закона предпоставки за вземане на мярка за неотклонение, а именно, тежестта на престъплението, за което се предвижда наказание лишаване от свобода и обосновано предположение за авторство на деянието. Съдиите преценяват, че от данните по делото не се установяват опасност обвиняемия да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение.

Въззивният съдебен състав счита, че интензитетът на опасността от укриване на В. С. не е достатъчен, за да се обоснове такъв риск тъй като обвиняемият развива бизнес в България, има регистрирана фирма, не е напуснал страната след катастрофата и не се е укрил в Швеция, чийто гражданин е, нито е направил опит да скрие автомобила, а е имал такава възможност, тъй като е задържан дни след катастрофата. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).