Абсолютен потрес! Фейсбук група в подкрепа на Катя Лерца сипе обиди, нарича народа "стадо", гаври се с убития полицай!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (103)
17:54 / 22.01.2018
48714
Фейсбук група призовава пловдивчани за подкрепа на Катя Лерца. Припомняме, че пловдивчанката бе осъдена на 2 години и4 месеца затвор заради това, че прегази на място полицая Делян, докато той изпълнява своите служебни задължения. Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса някои от коментарите в нея.

"Хора, трябва да бъдем активни, не само в тази група, а в интернет пространството! Мисля, че можем, да "преборим" журналистическите внушения у народа! Народът е едно стадо! Където духне вятърът, той върви с него. Когато съдът оправдае г-жа Лерца и се излезе с ясно и адекватно становище, ще запеят друга песен! "Тълпата е най-лошият съдия" - Луций Аней Сенека. Полицаите в началото мълчаха и не правеха коментари, докато не видяха накъде тръгват медии (където лесно може някой началник, да е помолил за услуга) и започнаха атака. 

Те не казват, че колегата им е нарушил закона, като е изминал 10-12 метра разстояние от мястото, на което трябва да е! Един автомобил си има маса. Дори с 20 км/ч. да се движи, когато внезапно се хвърли някой пред него, то времето за реакция е 0, а скоростта е достатъчна, за да убие човек... колко е един човек, пада, удря си главата и дотам. Така че, дори и с 5 км/ч, да се е движила г-жа Лерца, тя пак щеше да блъсне полицая, защото той е действал като някое дете на 3 години, но и те са по-умни, знаят, да не пресичат, когато идва кола. 

Повечето са шофьори и ме разбирате! Тази случка може да се случи на всеки един водач, после ще му казваме "убиец ли"? Ще го сочим с пръст? Дали според вас тази случка е равносилна на случая с шесторното убийство, където е умишлено и съзнателно извършено? Не мисля, че г-жа Лерца е убиец (както я наричат в интернет) и това, да е ясно! Приятели, пишете по интернет форуми, до медии, нека се види, че не всички са стадо, където повтаря една лъжа! Ще оборим лъжите! Според мен е много важно за процеса, защото случая доби голяма гласност! 

Полицаите ползват една и съща опорна точка: "Той имал деца". Ами като е имал деца, да е мислил за тях, преди да се метне пред колата и при това умишлено! По медиите се ползва друга опорна точка - че Катя "карала без книжка", "не се имала за виновна". Всички тези заглавия са манипулативни и целят реакция от простия народ. Първо, какво значи да караш без книжка? Когато стане ПТП, от КАТ, взимат контролния талон и караш с акта, когато платиш глобата, връщат контролния талон (ако няма някакво наказание от сорта на - 1 месец лишаване от право на управление на МПС.). 

В случая, Катя не е карала без свидетелство за управление (доколкото ми стана ясно) Второ - няма как да се чувства виновна, за това че някой е решил да се самоубие, като скочи пред колата и! Японците го разбраха отдавна и го прилагат добре... Когато кола се движи по пътя си и блъсне пешеходец, почти винаги виновен е пешеходецът. Казват така: Водачът може и да е пиян, може да му е лошо, може автомобилът да му се е развалил внезапно и да не може да спре, ти, пешеходецо, като видя, че не намаля, защо мина пред него? 

Друго важно е и масата! Защо никой не сочи машинистите, когато блъснат някой с влака? Защо не ги наричат убийци? Защото те няма какво да направят в случая, също, както е нямало какво да направи г-жа Лерца на скочилия пред колата и полицай... просто не и и е дал възможност за действие!"

Други поддръжници на Лерца я описват като прекрасен, всеотдаен човек и невинна жена, подложена на изпитание в доказване на своята правота. 

"Познавам лично Катя Лерца, тя е почтена,грижовна майка и много съвестен човек. За мен категорично е невинна за този нелеп инцидент! Подкрепям невинността й с цялото си сърце!!!", "Бъди силна, Кате, ние сме с теб! Ти си невинна. Ще го докажеш!", гласят повечето коментари. Други пък стигат до следните заключения: 

"Вина нямаш каква му е работата на полицаят да скача върху колите на хората???"


Виж коментарите (103)

Още по темата (73):
27.05.2021 Синът на Катя Лерца с условна присъда за отвличане и грабеж!
11.10.2020 Убилата в Пловдив пътен полицай Катя Лерца вече е на свобода!
06.10.2020 Синът на Лерца остава в ареста, един от аверите му се измъкна
01.10.2020 Синът на Лерца и аверите му поискаха свободата си
23.09.2020 Синът на Лерца и аверите му искали да режат пръст на жертвата, натикали брадвичка в гърлото му
23.09.2020 Синът на Катя Лерца и аверчетата му крият лицата си от срам
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).