9 години лишаване от свобода за убийство получи 19-годишен младеж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 08.07.2008
1632
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство девет години лишаване от свобода подсъдимия Иван Смиловски, 19 г. Той беше признат за виновен в това, че на 7 април тази година в стопанския двор на с. Церетелево умишлено е умъртвил Пенчо Кичуков, като пострадалия е бил в безпомощно състояние.

Пострадалият Кичуков и подсъдимият Смиловски живеели заедно от 2000 г., като Кичуков бил кравар и Смиловски му помагал. Отношенията им били като между баща и син, но Кичуков го биел, поради което подсъдимият на няколко пъти бягал от него. Последният път Кичуков му купил мотор, за да се върне при него. През 2008 г. двамата отишли в с. Церетелево за гледат крави, като живеели в постройка в стопанския двор. На 7 април вечерта двамата се прибрали и Кичуков си легнал да спи. Тогава Смиловски взел брадва и с удар в главата го умъртвил, след което завил тялото му в килим и го изхвърлил в реката. На другия ден пред познати подсъдимият твърдял, че не знае къде е Кичуков, но вечерта на изчезването му чул шум от кола. След седмица трупа изплувал и извършителя бил разкрит.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер. Наказанието ще се изтърпява при първоначален "строг" режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).