8500 баби гледат внучета по схемата "Отново на работа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 21.04.2010
58200
Безработни започват да гледат малчугани по нова схема "Отново на работа". Обучението им стартира в Пловдив вчера, а одобрените кандидати имат шанс да се грижат за дечица до 3-годишна възраст. Сред тях най-много са учителките и медицинските сестри в предпенсионна възраст. Родителите, които искат да се включат в програмата, трябва да подадат писмени заявления в Бюрото по труда. Приоритетно се разглеждат документите на самотни родители, многодетни семейства, майки на деца с увреждания, както и семейства с месечен доход до две средни работни заплати. В цялата страна общо 8500 безработни ще се включат в обучението и ще участват в проекта.

При нас най-често бабите идват в комплект с внучето, коментира шефката на Бюрото по труда Мария Гуджева. Има обаче и безработни жени, които сами проявяват инициатива, както и семейства без баби, които се нуждаят от човек да се грижи за детето им.

Одобрените кандидати получават минималната работна заплата и осигуровки. Те остават да се грижат за детето до навършване на 3-годишна възраст.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).