8 години затвор за двама убити и един ранен при жестока катастрофа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:07 / 24.06.2015
7016
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Павел Тухчиев на 8 години затвор при първоначален строг режим и лишаване от правото да управлява МПС за срок от 11 години.

Той беше признат за виновен в това, че на 24.09.2014 г. на пътя с. Йоаким Груево - Перущица при управление на "Деу Ланос" в пияно състояние с 2.8 промила алкохол в кръвта е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Милко Джамбов и Нена Бойнова и телесни повреди на Божидар Пенков.

Около 20 часа на 24.09.2014 г. подсъдимият Павел Тухчиев управлявал взет под наем лек автомобил марка "Деу" модел "Ланос" по пътя с. Йоаким Еруево - Перущица. В автомобила се возели пострадалите Милко Джамбов, Нена Бойнова и Божидар Пенков.

Превозното средство, непосредствено преди настъпване на пътния инцидент, Тухчиев управлявал със скорост 115 км/ч.

По същото време, в обратна посока на движение, със скорост около 64 км./час, от юг на север, в насрещната лента за движение на пътя Перущица - с. Йоаким Груево, се движел "Рено Лагуна".

В десния завой на пътя Павел Тухчиев навлязъл с управлявания от него автомобил, със скорост 115 км/ч., като едновременно с това задействал и спирачната система. В резултат от движението с несъобразена и превишаваща максимално разрешената скорост от 90 км./час, както и радиуса на дъгата на пътния участък, започнало странично плъзгане на превозното средство и лекия автомобил навлязъл в лявата насрещна лента за движение.

В този момент настъпил удар между "Деу" и "Рено Лагуна" който бил челен и за двете превозни средства.

След сблъсъка водача на другия автомобил се обадил на 112. Дошлите на място полицаи изпробвали с дрегер подсъдимия и установили, че бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила.

При инцидента починал на място Милко Джамбов, а майката на подсъдимия Нена Бойнова починала на другия ден в болницата вследствие на получените травми.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).