7000 лв. са събрани за онкоболни деца на благотворителен търг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 29.04.2011
1731
Над 7000 лева бяха събрани по време на съвместната благотворителната изложба в полза на Онкологичното отделение към Детска клиника на УМБАЛ "Св. Георги", организирана от Дирекция "Младежка политика и спорт" към Община Пловдив и възпитаниците на НХТ "Цанко Лавренов". От събраните до момента средства, над 3600 лева ще бъдат дадени за лекарства на децата, болни от рак, чието лечение тече в пловдивското здравно заведение. Близо 3000 лева, ще бъдат връчени и на младите художници, които рисуваха, за реализацията на инициативата. 

За по-малко от час посетителите, сред които зам.-кметът по младежка политика Георги Титюков, общински съветници, бизнесмени и граждани, закупиха 29 от общо 46-те експоната - 24 картини, три икони и два ръчно изработени самолета.
Зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков лично си купи картина на Мария Калоянова от НХТ "Цанко Лавренов"- "Пролет в Пловдив". "Искам да изразя дълбоката си признателност към всички онези, които неуморно работиха, за да постигнем този огромен успех тази вечер. Няма да крия, че в началото идеята ми се стори екзотична, но сега смятам, че благотворителната изложба заслужава дълбока признателност, защото България се нуждае от повече подобни инициативи, заяви зам.-кметът. Председателят на Общински съвет Пловдив Илко Илиев също се сдоби картина от изложбата. 

Два макета на самолети от по 4000 части са дарени на целите на меропричтието от 14-годишния Алекс Илиев. Той е учи в училище "Кочо Честименски" и е дарил цялата сума от макетите за болните деца. 

Незакупените до момента произведения ще бъдат изложени и продавани в сградата на Общински съвет Пловдив до 3-ти май.


Този браузър не поддържа видео елемента.


7000 лв. са събрани за онкоболни деца на благотворителен търг

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).