6018 туристи са посетили Пловдив за първите 6 месеца на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:10 / 21.08.2013
3963
6018 са посещенията в туристическите информационни центрове в Пловдив през първите 6 месеца на тази година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. От тях 4450 са на чужденци, а останалите на българи, съобщиха от Туристическия информационен център.  

"Регистриран е чувствителен ръст на туристи, посетили града тази година и по-специално през пролетния и летния сезон", коментира зам.-кметът Стефан Стоянов

Както вече писахме, по думите му активната работа на общината в насока популяризиране на Пловдив като място за градски туризъм вече дава желаните резултати. С комплексната услуга - посещения на културни и исторически обекти, хотели и забавна програма, която предлагаме от доста време насам, градът ни е желана дестинация не само за чужденци, а и за много българи от други части на държавата", разказа преди време пред репортер на Plovdiv24.bg той. Стоянов беше категоричен, че е изключително важно да продължи да се работи активно в посока изграждането на имидж на града ни като място за градски туризъм.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).