60 деца получиха Свето Кръщение в Пловдив! Кметът: Нека виждаме повече бебета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:03 / 22.10.2017
7554
60 деца получиха Свето Кръщение в църквата "Света Великомъченица Марина" в Пловдив. Събитието, което в града се проведе под патронажа на кмета Иван Тотев, е част от националното кръщене, с което приключва кампанията на Движение национална кауза "Направи го за България" в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

Ритуалът в митрополитския храм бе отслужван от Н. Пр. Знеполския епископ Арсений и свещеници.

"През годините Община Пловдив подкрепя различни каузи, които имат за цел насърчаване на раждаемостта. Преди две години приехме стратегия за подпомагане на младите семейства особено тези с тризнаци, тъй като през последните години имаме няколко такива случаи", заяви кметът Иван Тотев. Той припомни, че подкрепата се изразява освен в еднократната парична помощ от 5000 лева, но и в общинско жилище, записване на детска ясла.

"Лично аз, като кмет, съм бил кръстник досега няколко пъти на деца, родени чрез подкрепата на Община Пловдив. Днешната инициатива кореспондира с желанието на всички ни да виждаме повече бебета, да насърчаваме родителите да отглеждат повече деца в нашия град", допълни още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Кампанията "Направи го за България" се провежда с благословията на Българската православна църква и с благословията на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Всяко бебе, кръстено днес, получи сребърно кръстче - символ на вярата, и други подаръци, осигурени от организаторите.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).