5 години затвор за шофьор, причинил смърт на 3 млади жени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 08.05.2008
1384
Пловдивският окръжен съд осъди на четири години и единадесет месеца лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от седем години подсъдимия Михаил Кърмъзов /23 г./ Той беше признат за виновен в това, че на 20 октомври миналата година на пътя гр. Пловдив - гр. Карлово северно от Граф Игнатиево при управление на МПС е нарушил правилата за движение, с което е причинил смъртта на Роза Д., Наждие Д. и Фанка В. и средна телесна повреда на Йордан Т., като след това е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.

Кърмъзов живеел на семейни начала с пострадалата Фанка В. На 20 октомври подсъдимият заедно с трите пострадали жени и Йордан Т. били на сватба в комплекс "Сарай" до с. Калояново. Пътували с автомобила на майката на Кармъзов, марка БМВ. Около 21 часа тръгнали да се прибират. Валял дъжд. В близост до летището, намиращо се в с. Граф Игнатиево той предприел изпреварване. В отсрещното платно видял приближаващ се автобус и се опитал да се прибере в неговата лента и да навлезе зад движещия се пред него "Фолксваген", но тъй като скоростта му била висока, последвал удар между предната част на БМВ-то и задната част на Фолксвагена. Идващият насреща автобус опитал да спре, но въпреки това настъпил удар. От него трите жени, които пътували на задната седалка в БМВ-то починали. Кармъзов бил прегледан в болница, след което не се върнал на местопроизшествието и не уведомил органите на полицията.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер. Наказанието ще се изтърпява при първоначален "общ" режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).